Pacienţii sunt bucuroşi că au căldură în spitale: E cald, sunt condiţii, copiii se simt bine

Embed:

Vremea ploioasă şi temperaturile în scădere au determinat autorităţile din Chişinău să dea startul sezonului de încălzire. Grădinițele, şcolile şi spitalele au fost conectate primele la căldură. Furnizorul de agent termic a dat asigurări că, în maximum două zile, toţi locuitorii Capitalei vor avea căldură în apartamente. 

Pacienţii Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 au de două zile căldură. În saloane sunt 23 de grade Celsius:

"Afară s-a răcit timpul şi cum n-ar fi pentru copilaşi trebuie să fie căldură".

"Îmi pare foarte bine că abia am venit, ne-am internat, şi sunt condiţii bune. Ne simţim mai bine, e cald, copiii se simt bine, aleargă pe coridoare".

Zilnic, administraţia cheltuieşte cinci mii de lei pentru încălzirea instituţiei medicale.

"În toate saloanele am închis câte un calorifer. Dacă acum când e plus afară, dăm două calorifere toţi stau cu ferestrele deschise şi atunci ne este pericolul ca ei să mai răcească odată", a explicat directorul Spitalului pentru Copii nr. 1 , Ştefan calancea.

De dimineaţă a început livrarea agentului termic în toate cele 132 de şcoli şi 157 de grădiniţe din municipiul Chişinău:

"Acum la moment în grupă avem 20 de grade, dar astăzi dimineaţă a fost conectat agentul termic. Pe parcursul zilei temperatura se va ridica considerabil, până la 25 de grade".

"În grădiniţă este cald".

" Facem noi la grădiniţă pentru a ne fi cald gimnastică".

Locatarii vor avea de aşteptat aproximativ două zile până căldura va ajunge în apartamente.

"Nu, încă e rece tot. Poate diseară, mâine, eu ştiu, poate să nu se pornească, să dea Domnul să ne încălzim".

Până atunci, oamenii îşi încălzesc locuinţa cu surse alternative:

"Seara în plapumă mai băgăm sticle cu apă caldă. - Dar reşouri, aveţi? - Avem, dar nu punem pentru că trebuie să plătim bani grei."

De căldură se vor bucura şi locatarii care au restanţe la plata facturilor pentru energia termică. Între timp, furnizorul de energie termică a atacat în instanţă asociaţiile de locuinţe privatizate care înregistrează datorii.

"Cei care nu au conlucrat cu noi trebuie să se prezinte să semneze o garanţie că o să îndeplinească careva obligaţiuni. Nu o să rămână nimeni fără căldură", a precizat şeful S.A. "Termoelectrica", Veaceslav Eni.

În Capitală sunt aproape 4.000 de clădiri care se încălzesc de la reţeaua centralizată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu