Pacienţii de la Spitalul de Urgenţă spun că se simt rău după hemodializă. Medicii resping acuzaţiile

Embed:

Mai mulţi pacienţi din Secţia de Hemodializă a Spitalului de Urgenţă din Capitală spun că sunt trataţi necorespunzător. Oamenii susţin că, de mai bine de jumătate de an, procedura le este efectuată cu utilizarea unor filtre de capacitate mică. Din acest motiv, starea lor de sănătate se înrăutăţeşte. În acelaşi timp, responsabilii de la Spitalul de Urgentă resping toate acuzaţiile.

În Secţia de Hemodializă de la Spitalul de Urgenţă din Capitală funcţionează 16 aparate de "rinichi artificial", de care beneficiază 60 de pacienţi. Din aprilie, în timpul procedurii de hemodializă sunt folosite filtre de capacitate mică.

Pacienţii care beneficiază de această procedură spun că se simt tot mai rău. "Filtrele sunt mici, înainte de Paşti, din aprilie, ne fac cu filtre mai slabe, şi eu personal mă simt cu mult mai rău", a spus o pacientă.

În ciuda promisiunilor că filtrele vor fi înlocuite, pacienţii spun că acest lucru încă nu s-a întâmplat.

"Ne-au ţinut lecţii de toleranţă, sa avem rabdare. au spus ca in a 2 jumatate vom avea filtre bune, până acum sunt încă mai rele de cât au fost", a menţionat o femeie.

În acelaşi timp, şeful Secţiei Hemodializă de la Spitalul de Urgenţă, Dumitru Mastac, respinge acuzaţiile. El afirmă că starea de sănătate a pacienţilor este agravată din cauza complicaţiilor patologiei renale.

"Ele sunt de aceiaşi calitate, dar la unele poziţii sunt de suprafaţă mai mare şi de cleanex mai bun, şi mulţi pacienţi care au refuzat să vă vorbească se simt bine, dumneavoastră îi vedeţi, intră-iese, intră-iese", a declarat şeful Secţiei Hemodializă de la Spitalul de Urgenţă, Dumitru Mastac.

Responsabili de la Ministerul Sănătăţii au declarat că s-au sesizat pe marginea acestui caz şi că ar fi rezolvat problema. Se pare, însă, că pacienţii încă nu au simţit efectul acestor acţiuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu