Pacient infectat cu coronavirus şi-a dat masca jos şi a tuşit intenţionat către medici

Un pacient infectat cu COVID-19 şi internat la Spitalul „Victor Babeş” din București, România, a avut un  comportament revoltător faţă de medicii care-l tratează: şi-a dat masca jos şi a tuşit în mod repetat înspre aceştia. Doctorii vor depune o plângere împotriva acestuia, scrie adevarul.ro

Un pacient cu COVID-19 internat la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti a refuzat să poarte masca şi a tuşit în mod repetat înspre medicii care îl tratează, informează mediafax.ro. Informaţia a fost confirmată marţi de către managerul Spitalului „Victor Babeş”, Emilian Imbri.  Personalul medical este însă liniştit, a punctat Imbri, care a anunţat că va depune plângere împotriva pacientului, fiindcă acesta pune în pericol medicii şi asistenţii.  

După ce conducerea spitalului l-a anunţat că va depune reclamaţie şi va face public comportamentul lui, pacientul a început să se conformeze regulilor din spital.

„Dumnealui şi-a scos masca de câteva ori la rând când au intrat să-l îngrijească şi a tuşit spre ei spunând că este obligaţia noastră, a cadrelor medicale, să-l facă bine. I-am transmis domnului că, în momentul în care va părăsi spitalul, va avea din partea unităţii noastre o reclamaţie. Nu este vorba de plângere penală, pentru asemenea lucruri nu trebuie să faci plângere penală, că va avea o reclamaţie şi că voi face public acest comportament care, la vârsta şi la pregătirea domnului, îl face de ruşine, cum spune poporul nostru”, a afirmat managerul Spitalului marţi, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

 Managerul a pus comportamentul pacientului pe seama sentimentului de frică şi a adăugat că, din păcate, nu este pentru prima dată când medicii au de-a face cu o asemenea atitudine din partea pacienţilor. Este vorba despre pacientul cu numărul 36, în vârstă de 56 de ani, mai precis primul caz grav de coronavirus înregistrat în România, internat la secţia Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”. 

loading...

Lasă un comentariu