Pacea nu este un lux, ci o alegere! Sportivul Ion Lazarenco şi-a lansat primul spot de promovare a păcii

Embed:

"Pacea nu este un lux, ci o alegere"! Cu acest slogan, înotătorul Ion Lazarenco, care a fost nominalizat de guvernul Moldovei la Premiul Nobel pentru Pace, a lansat primul spot de promovare a mesajului său în lume. În filmuleţ, sportivul vorbeşte despre cât este de important să trăim în linişte şi să renunţăm la conflictele artificiale."Eu mă consider cetățean al acestei planete și am un mesaj pentru oameni. Cred că noi am venit pe Pământ pentru o perioadă scurtă de timp, iar în urma noastră trebuie să lăsăm o lume mai bună. Noi, oamenii, suntem ființe raționale, este de datoria noastră să renunțăm la conflictele artificiale pentru cauze infinite."


Ion Lazarenco va fi promovat pe plan internaţional prin diverse activităţi, care vor contribui la informarea societății despre realizările sale și mesajele de pace. În acest sens, Guvernul a alocat un milion de lei.

Laureaţii Premiului Nobel vor fi anunţaţi în luna decembrie. Ion Lazarenco a fost declarat „Cel mai bun înotător al Irlandei”, în 3 ani consecutiv şi a devenit prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber.

Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, pe o distanță de 240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.

Pentru activitate remarcabilă și contribuție la promovarea imaginii Republicii Moldova, la începutul anului, premierul Pavel Filip l-a decorat pe Ion Lazarenco cu Diploma de Onoare a Guvernului.

Lasă un comentariu