Păcat mare. Când nu trebuie să faci cruce

Iată când nu trebuie să faci cruce!

Pentru a convinge pe cineva de veridicitatea vorbelor tale

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca cineva să nu te creadă? În acest caz, majoritatea persoanelor încep să jure pe viața lor, pe viața mamei lor sau, de ce nu, să își facă cruce și să jure pe Dumnezeu. Aceste situații sunt, de cele mai multe ori, însoțite de afirmații precum „Așa să îmi ajute Dumnezeu!” sau „Să nu mai apuc ziua de mâine!”. Ei bine, folosirea semnului sfintei cruci în acest caz este o greșeală gravă. Fie că spui adevărul sau nu, a-ți face cruce într-o astfel de situație nu poate decât să atragă mânia lui Dumnezeu, deoarece numele lui este folosit în deșert.

Când vrei să obții ajutorul lui Dumnezeu într-o acțiune rea

Cu toții greșim - unii într-o măsură mai mare, alții într-o măsură mai mică. Totuși, a te ruga la Dumnezeu pentru a face ceva rău este mai mult decât un păcat – este o blasfemie! Dumnezeu ne învață să facem bine chiar și dușmanilor noștri, iar a-i cere ajutorul într-o acțiune care are ca scop vătămarea persoanelor din jur este un mare păcat. Nu doar că nu vei obține niciun ajutor dumnezeiesc, ci vei atrage și spiritele rele de partea ta, scrie divahair.ro

Pentru acțiuni ce îți aduc câștig lumesc

Dacă și tu ești genul de persoană care își face cruce și se roagă înainte de a-și încerca norocul la jocuri, la loto sau poker, află că acest gest este o luare în râs a numelui lui Dumnezeu. El te ajută atunci când ai nevoie cu adevărat: înainte de un examen important, pentru care ai muncit, sau înainte de un interviu la jobul la care visezi și pentru care ți-ai petrecut mulți ani să te perfecționezi. Însă atunci când reușita ta se bazează doar pe noroc, aceste acțiuni te îndepărtează cu mult de scopul nobil.

Când trebuie să faci cruce

Iată care sunt situațiile în care este bine să îți faci cruce, conform doxologia.ro:

- de câte ori simți că ai nevoie ca Dumnezeu să îți dea putere și de câte ori vrei să te călăuzească în acțiunile tale;

- înainte să intri în biserică, când te închini la icoane și de fiecare dată când este pomenit numele Domnului, al lui Iisus Hristos, al Maicii Domnului, al Sfintei Treimi sau al oricărui alt sfânt;

- dimineața și seara, înainte și după rugăciunea spusă în fața icoanei;

- înainte și după ce stai la masă, indiferent că te afli acasă sau la un restaurant;

- atunci când simți că ceva nu este în regulă, când ești tulburată sau simți că ești în pericol;

- când pleci într-o călătorie, pentru ca Dumnezeu să vegheze asupra ta;

- când bate clopotul sau când pe lângă tine trece un cortegiu funerar;

- când au loc dezastre naturale, manifestări violente ale vremii: furtuni, tunete și fulgere, ploaie cu grindină.

Ține cont de aceste învățături sfinte și fă-ți cruce doar în situațiile menționate mai sus, pentru a nu atrage nenorocirile de partea ta!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu