(P) Orheiul continuă să se dezvolte. Lacul din localitate va fi reamenajat, iar oamenii vor avea unde să-şi petreacă timpul liber

Embed:

Locuitorii oraşului Orhei vor avea, în curând, un loc de poveste pentru a-şi petrece timpul liber. Autorităţile au iniţiat un proiect pentru reamenajarea zonei din preajma lacului din localitate. Ideea îi aparţine primarului oraşului, Ilan Şor.

Peste 50 de angajaţi muncesc de zor pentru a asigura locuitorii cu o zonă de agrement plăcută şi liniştită. Lacul Orhei, care împlineşte 60 de ani, va dispune de două plaje cu şezlonguri, bănci, duşuri şi teren de joacă pentru copii.

La reconstrucţia acestuia sunt folosite materiale de cea mai înaltă calitate. Au fost aduse peste 900 de tone de nisip alb şi şase mii de metri pătrați de pavaj și piatră decorativă. De asemenea, peste 10 tone de metal sunt folosite pentru repararea componentelor hidraulice.

Locuitorii oraşului Orhei cred că, după lucrările de renovare, lacul va deveni o atracţie turistică:

"Demult nu au fost aşa schimbări mari, este ceva frumos şi pentru turişti. O să fie frumos, sigur că o să venim şi o să ne distrăm cu toată lumea."

"Iazul din Orhei a fost construit în 1957. Au participat majoritatea orheienilor care au venit din război. Dacă orheienii vor să facă aşa lucruri înseamnă că merităm."

"Foarte mare importanţă are, cum aici ne distrăm cu copii, cu nepoţii. Vom merge şi acolo pe vară, o să ne scăldăm, nu trebuie să mergem undeva şi asta îi un plus."

"Când eram mic cu tăticul mă jucam cu luntrea, era interesant. Am un viitor, eu sper că viitor o să fie la copii."

Proiectul de renovare a început în data de 5 iunie, iar echipa de muncitori lucrează zi şi noaptea. Ilan Şor a luat decizia de a reamenaja zona pentru că oamenii din Orhei merită să trăiască în cel mai frumos oraş din Moldova.

"Primarul de Orhei nu încetează să uimească orăşenii Orheiului cu proiectele sale. Două săptămâni în urmă iazul se afla într-o stare dezastruoasă, atât digul cât şi plajele. Se lucrează de zi până în noapte. După întâi iulie v-a fi finisat iazul, v-a include în sine două terenuri de joacă, unul volei, unul de fotbal, va fi un teren pentru copii pe plaja cea mare", a afirma președintele fracțiunii Pentru Orhei, Pavel Verejan.

Doar în doi ani de când a fost ales primar al oraşului Orhei, Ilan Şor a implementat aproximativ zece proiecte de dezvoltare a oraşului Orhei.

(P)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu