OZN blocat într-un copac la Nisporeni! Obiectul misterios, folosit pentru a transporta ilegal țigări (FOTO/VIDEO)

Embed:

Un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), care seamănă cu un balon cu aer, a pus pe jar poliţia din raionul Nisporeni. Localnicii satului Şişcani au alertat oamenii legii după ce au văzut în preajma localităţii obiectul misterios ce avea o încărcătură suspectă.  Acesta avea un pachet suspect agăţat de un balon umplut cu gaz. Balonul era prins printre copaci. Poliția a constatat că era gol, nu prezenta pericol și ar fi folosit de către contrabandiști. 

Balonul de aer a fost prins printre copaci, iar teritoriul în jurul acestuia a fost înconjurat de poliţie.

Oamenii din Șișcani spun că nu s-au speriat când au văzut balonul. Au tăiat copacul, au luat pachetul și l-au dus la primărie. 
"L-am văzut de departe. Soțul l-a văzut de aproape că a fost și chiar l-a găsit unde a căzut. Era ca un balon transparent, jos o cutie neagră se vedea. A venit un frate de-al soțului a tăiat copacul și a căzut obiectul respectiv jos. Pe urmă a venit, l-a luat cu primarul și l-a dus".

"Eu am venit la lucru, am văzut pachetul aici, am întrebat domnul ce este aici, zice un balon. Nu m-am speriat, numai când l-a adus aici am văzut cum migăia un bec. L-o adus primarul încoace, m-am uitat, scria ceva în limba latină, nu am înţeles nimic. A curs din el un lichid când a stat acolo jos".

"La 7:07 dimineaţa a fost observat un obiect zburător deasupra satului. Presupuneam că va cădea. Era un balon de peste 5 metri, de care era agăţată o banderolă improvizată, din material izolator. A fost agăţat de copaci. Balonul era atât de puternic, încât trei persoane nu au putut să îl ţină. Cântărea în jur la 12 kilograme. După ce a fost scos din copac, a fost dus la Primărie, şi am închis trecerea persoanelor pe alături. Se vedeau mai multe cabluri numerotate. Nu mi-a fost comod, gândurile presupuneau ba explozibil, ba ceva radioactiv. Aşa situaţii nu am mai avut", a declarat primarul satului Şişcani.

Accesul este restricţionat, iar la faţa locului s-au deplasat geniştii.

Poliţia presupunea că în balon ar putea fi un obiect explozibil.

Meteorologii din România au declarat, pentru PUBLIKA.MD, că ei nu folosesc acest fel de dispozitive.

Zvonul despre balonul suspect s-a răspândit repede în tot satul. Cei mai curioși au venit la primărie, unde a fost adus pachetul. În timp ce poliția verifica dispozitivul, oamenii din sat și-au dat cu părerea la ce ar putea fi folosit.

"Suspiciuni sunt mai multe: poate substanțe narcotice, 8 vreun metal prețios sau lichid substanțe ceva prețioase".

"Din spusele soţului am înţeles că era un balon în formă de butelie şi venea deasupra la stână. Nu ne-a speriat pentru că în ziua de azi te aştepţi la orşice. Ne-am gândit că poate e ceva ce copiii în ziua de azi, adolescenţii fac fel de fel de experimente. Ne-a gândit că poate contrabandă sau din România ceva".

Potrivit poliției, pachetul a fost verificat de către specialiștii de la Bombteh, care au constatat că acesta nu prezintă niciun pericol.

"Are un sistem de GPS şi printr-un semnal prin telefon automat eliberează încărcătura. Încărcătura n-a fost depistată. Urmează cu angajaţii inspectoratului să cercetăm", a comunica șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Nicanor Ciochină.

Potrivit şefului Inspctoratului de Poliţie Nisporeni, cel mai probabil e că acest obiect transporta contrabanda de ţigări, cel puţin, acesta conţinea un obiect GPS şi un telefon mobil. Odată ce acest telefon ar fi sunat, echipamentul elibera o presupusă marfă pe care o transporta.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu