Osmochescu: Președintele Dodon a încălcat de mai multe ori Constituția, suficient pentru a iniţia procedura de impeachment

Embed:
Președintele Dodon a încălcat de mai multe ori Constituția, ceea ce este suficient pentru a iniţia procedura de demitere a acestui. De această părere este fostul membru al Curţii Constituţionale Nicolae Osmochescu. Într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, el a declarat că există suficiente motive pentru inițierea procedurii de impeachment al președintelui.

"De când domnul Dodon este președinte al Republicii Moldova, el a încălcat de mai multe ori mai grav și mai serios, cu efecte mult mai negative, Constituția și s-au acumulat absolut suficiente sau mai mult decât suficiente motive și criterii pentru a iniția procedura de impeachment", a precizat Nicolae Osmochescu.

Nicolae Osmochescu nu exclude că Igor Dodon va mai fi suspendat temporar din funcție, pentru că se poziționează din start împotriva unor legi pe care nu le va promulga. Șeful statului a fost suspendat din funcție de patru ori după deciziile luate în acest sens de Curtea Constituţională. Drept motive au fost încălcarea Constituției și refuzul repetat de a numi în funcție miniștrii propuși la Sănătate şi Agricultură.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu