Osipov solicită amânarea deciziei privind prezentarea asigurării auto la intrarea în stânga Nistrului

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a solicitat astăzi administrației de la Tirsapol să suspende taxa de asigurare obligatorie auto la intrarea în regiunea transnistreană.

În scrisoarea expediată astăzi reprezentantului politic al Tiraspolului, Nina Ştanski, se menționează că această măsură a fost adoptată fără a fi discutată cu partenerii, contravine principiilor și procedurilor formatului 5+2 și documentelor fundamentale ale procesului de negocieri pentru soluționarea conflictului transnistrean.  

În acest context, Victor Osipov a propus conducerii transnistrene să amâne punerea în aplicare a acestui mecanism, care afectează interesele cetățenilor precum și angajamentele părților de a asigura libertatea circulației între cele două maluri ale Nistrului.

Vicepremierul a chemat Tiraspolul să conștientizeze prejudiciile pe care le cauzează prin acțiunile sale unilaterale și să continue examinarea problemei la masa de negocieri.

PUBLIKA.MD aminteşte că aceasta reprezintă o acțiune unilaterală a părții transnistrene, anunțată pentru mijloacele de transport înregistrate în Republica Moldova cu începere de la 1 aprilie 2015. Ea este deja aplicată celor din România de la 1 martie, iar în lunile următoare îi va afecta pe conducătorii auto din Ucraina și din alte state.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu