Oseminte de om, găsite pe strada Vasile Alecsandri din Capitală

Embed:

Muncitorii de la Termoelectrica sapă atât de adânc, încât scot morții din mormânt. Un sicriu cu rămâșițe umane a fost găsit, aseară, lângă fostul cinematograf "Guadeamus" din Capitală.

Nu este vorba de găselnița unor arheologi, ci de experiența unor muncitori antrenați în lucrări de reparație.

Aceştia au găsit sicriul într-un cavou improvizat construit din cărămida şi au anunțat imediat oamenii legii, care au și scos la suprafața rămășițele umane. Poliţia spune că ele vor fi supuse unei expertize.

"Săpam şi am găsit un sicriu şi am anunţat poliţia, a venit poliţia şi a chemat toate instanţele, că nouă nu ne-a dat voie acolo. Nu ştie nimeni ce este acolo. Au fost experţi, au luat probe, cine, a cui este el, nu se ştie", a spus ANATOLIE RĂZLOVAN, angajat, Termoelectrica.

Specialiștii nu văd nimic ieșit din comun, în condițiile în care în anii '50 puterea sovietică a construit cinematograful în cimitir.

"Anume în cimitirul Tiran a fost înmormântat şi cunoscutul arhitect, Alexandru Bernardazzi, dar şi mormântul celui mai longeviv, Carol Schmidt. Imaginile istorice, fotofixările aeriene, din 1944 ne arată cu exactitate că acol a fost un cimitir vechi şi hărţile vechi, toate fac trimitere la cimitirul Vechiului Tiran. În perioada sovietică, la începutul anilor 50 excavatoarele ştiu că au întors tot acolo", a spus ION ŞTEFĂNIŢĂ, directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a monumentelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu