OSCE salută începerea implementării Acordului încheiat de Chişinău şi Tiraspol, care va permite maşinilor din stânga Nistrului să circule în afara ţării

Embed:
Misiunea OSCE în Moldova salută începerea implementării Acordului încheiat de Chişinău şi Tiraspol, care va permite maşinilor din regiunea transnistreană să circule în afara ţării. Într-un comunicat al misiunii este menţionat că acest acord va avea o contribuţie semnificativă pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

"Vreau să felicit părţile pentru deschiderea acestor oficii. Faptul că aceste birouri s-au deschis la timp, înseamnă responsabilitate şi încredere între părţi", a menţionat Lajos Karakas, şeful interimar al Misiunii OSCE în Moldova.

Totodată, Misiunea OSCE apreciază faptul că s-a respectat termenul de 1 septembrie, agreat în protocolul de la Roma din 30 mai, pentru deschiderea acestor oficii de la Tiraspol şi Râbniţa. În data de 10 septembrie, reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va vizita biroul de înregistrare a vehiculelor din Tiraspol pentru a înmâna primele plăcuțe de înmatriculare neutre.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu