OSCE: Pacea din estul Ucrainei, stabilită prin acordul semnat la Minsk, este fragilă

Embed:

Pacea stabilită prin acordul semnat la Minsk este fragilă. La această concluzie au ajuns observatorii misiunii OSCE din estul Ucrainei, care au inspectat mai multe localități din regiunile Donețk și Lugansk. Potrivit lor, în regiune încă se mai aud schimburi de focuri între rebeli şi armata guvernamentală. 

"Am fost în localitatea Spartak. Acolo s-au auzit focuri de armă. Și în timpul vizitei în Șirokino am observat că armistițiul este foarte fragil. Atâta timp cât focurile de armă nu au încetat și atâta timp cât sunt multe arme grele în poziții defensive și ofensive, un armistițiu durabil și sustenabil este dificil de menţinut", a declarat reprezentantul OSCE, Alexander Hug.

Şi criza umanitară rămâne gravă în regiune. Mii de oameni sunt în continuare fără apă curentă, electricitate şi comunicaţii.

"Cum vă descurcați în condițiile în care nu aveți gaz, curent? - Nimic nu avem. - Și cum vă descurcați cu această situație? - Ne descurcăm și noi cum putem. Măcar de n-ar mai împușca", a mărturisit un locuitor al regiunii. 

Potrivit Unian, în ultimele 24 de ore, separatiștii au atacat de două ori pozițiile forțelor ucrainene. Până acum, în conflictul din estul țării şi-au pierdut viaţa peste şase mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu