OSCE CONFIRMĂ: Blindate fără însemne intră pe teritoriul Ucrainei dinspre Federaţia Rusă

Embed:

Convoaie de blindate fără însemne, care transportă piese de artilerie şi soldaţi, au fost observate recent în estul separatist al Ucrainei. Este anunţul făcut de misiunea OSCE, aflată în regiunea de conflict.

Observatorii susţin că vehiculele militare veneau dinspre Federaţia Rusă. Situaţia în regiunea Donbas rămâne la fel de tensionată. Armata ucraineană a pierdut încă patru militari în timpul luptelor.

Militanţii proruşi au atacat punctele de control ale trupelor guvernamentale care asigură apărarea unei zone tampon din estul separatist. Lupte grele s-au dat în special în regiunea Orlov-Ivanovka, unde schimbul de focuri a durat aproximativ două ore.

De asemenea, armata ucraineană a respins un nou atac al separatiştilor asupra aeroportului din Doneţk. În urma confruntărilor, 10 rebeli au murit. Violenţele s-au intensificat în ultimele săptămâni, pe fondul furnizării de noi echipamente şi tehnică militară separatiştilor, fapt confirmat şi de OSCE.

"Misiunea OSCE a observat convoaie militare în trei locaţii pe teritoriul controlat de rebeli. Observatorii OSCE nu pot verifica sau comentat originea acestor convoaie", a declarat Alexander Hug, adjunctul şefului misiunii speciale OSCE în Ucraina.

Criza în estul Ucrainei a izbucnit în această primăvară, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu