OSCE a reconfirmat sprijinul privind REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

Organizaţia pentru Securitate și Cooperare în Europa a reconfirmat sprijinul pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza suveranităţii și independenței țării noastre. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi la şedinţa  membrilor Comitetului pentru afaceri politice și securitate al OSCE.

Reuniunea se desfăşoară în capitala Georgiei, Tbilisi. Potrivit deputatului Sergiu Sârbu, care conduce delegația ţării noastre, participanții s-au exprimat în favoarea transparenței deciziilor în cadrul reglementării transnistrene.

S-a discutat și despre necesitatea de a reduce numărul trupelor rusești în stânga Nistrului.  În același timp, președintele în exercițiu al OSCE, Frank-Walter Steinmeier, a salutat eforturile autorităților de la Chişinău în vederea soluționării conflictului transnistrean.

El a menționat progresele înregistrate la întâlnirea în formatul "5+2", care a avut loc în iunie după o pauză de aproape doi ani. În urma acestei întruniri a fost semnat un protocol, în care Chișinăul și Tiraspolul  au identificat priorităţile pentru colaborare și intensificarea dialogului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu