OSB din Bucureşti neagă informaţiile precum că rata de abandon a studiilor este de 44%

Membrii Organizaţiei Studenţilor Basarabeni (OSB) din Bucureşti neagă informaţia precum că rata de abandon a studiilor în rândul tinerilor basarabeni din România este de 44%. Datele au fost prezentate ieri de către Centrul Român de Politici Europene (CRPE), iar raportul a fost calificat drept eronat de către membrii OSB.

"Raportul nu ia în calcul cele mai importante universitari: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea  Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea  A. I. Cuza din Iaşi şi altele, unde îşi desfăşoară studiile un procent mare de studenţi basarabeni. Astfel, datele obţinute sunt cel puţin incomplete, deci prelevante", au menţionat aceştia.

Membrii Organizaţiei Studenţilor Basarabeni susţin că raportul emis de CRPE nu are valoare ştiinţifică pentru că ignoră cu desăvârşire elevii basarabeni care au absolvit liceul în România, care reprezintă un procent consistent din beneficiarii sistemului, aproximativ 25%. "Studiul nu ia în calcul faptul că mecanismul de distribuire a celor 5000 de locuri de studii pentru etnicii români din Republica Moldova este unul complex (preuniversitar, universitar şi postuniversitar)", au explicat studenţii.

OSB Bucureşti consideră că raportul nu a fost documentat şi dăunează imaginii studentului basarabean în România. În acest sens, tinerii solicită rectificare emisă de CRPE adresată instituţiilor media pentru ameliorarea daunei de imagine produsă tinerilor basarabeni aflaţi la studii în România, dar şi realizarea unui studiu ştiinţific.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu