Osama bin Laden "dat de gol" de un telefon

Embed:

Noi imagini din casa unde a fost ucis Osama bin Laden au fost date publicităţii de către postul de televiziune Al Jazeera. În acelaşi timp, potrivit cotidianului Washington Post, o convorbire telefonică interceptată de CIA a stat la baza eliminării celui mai căutat terorist din lume.

În filmuleţul ajuns în posesia postului de televiziune Al Jazeera, imaginile sunt mult mai clare. Se pare că filmarea a fost efectuată la scurt timp după operaţiunea comandoului american, în care a fost ucis Osama bin Laden. Din imagini se poate observa dezastrul lăsat în urma lichidării teroristului numărul 1.

În acelaşi timp, potrivit Washington Post, o convorbire telefonică a stat la baza misiunii de localizare a liderului Al-Qaida. Dialogul dintre mesagerul lui Osama, Abu Ahmed al-Kuwait, şi un prieten de al său a fost destul de vag şi codificat.

Discuţia dintre cei doi a dezvăluit că se vorbea despre anturajul lui Osama bin laden. Serviciile speciale americane au aflat numărul de telefon al lui Kuwaiti, iar individul a fost urmărit, până când i-a condus la reşedinţa liderului Al-Qaida. Oficialii de la Washington susţin că anume această discuţie a fost punctul cheie în misiunea de lichidare a lui Osama bin Laden.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu