Osama Bin Laden a locuit într-o fortăreaţă de 1 milion de dolari

Embed:

În ultimii 5 ani, Osama Bin Laden a trăit în lux, într-o vilă cu 3 etaje. Aceasta este situată la aproape 100 de kilometri de capitala Pakistanului, Islamabad şi valorează aproximativ 1 milion de dolari. Cel mai căutat terorist din lume locuia în această vilă împreună cu cea mai tânără dintre soţiile sale. Construită în 2005, reşedinţa este înconjurată de ziduri cu o grosime de 3 metri şi o înălţime de până la 16 metri.

Locuinţa, cu puţine geamuri care să dea în afară, avea la ultimul etaj o terasă cu un zid de peste doi metri înălţime. Cei care trăiau aici nu-îşi scoteau niciodată gunoiul afară, ci îl incinerau. Casa nu era conectată la serviciile de telefonie sau internet, din motive de securitate.

Osama ţinea legătura cu exteriorul prin intermediul unui curier, însă acesta a fost identificat şi urmărit de serviciile speciale americane.

După atacurile teroriste de la 11 septembrie din Statele Unite, soldate cu moartea a aproape 3000 de oameni, a fost acreditată ideea că şeful al-Qaida s-ar ascunde în Pakistan, într-o grotă din munţii de la graniţa cu Afganistanul.

Reşedinţa teroristului se afla la doar o sută de metri distanţă de o academie militară pakistaneză din oraşul Abbottabad. Astfel, presa de la Washington a speculat că autorităţile de la Islamabad ştiau unde se ascunde Osama.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu