Osaka şi Lewandowski, aleși cei mai buni sportivi ai anului de către AIPS

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka şi fotbalistul polonez Robert Lewandowski au fost aleși cei mai buni sportivi ai anului de Asociaţia Internaţională a Presei Sportive.

Cei doi au obţinut în premieră această prestigioasă distincţie, în urma unei anchete la care au participat 422 de ziarişti din 116 ţări. Fotbalistul a obţinut puțin peste 16 la sută din voturi, fiind urmat de campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton care are cu 2 la sută mai puține voturi și de tenismenul spaniol Rafael Nadal care a acumulat aproape 10 la sută din voturi.

În acest an, Lewandowski a câştigat cu Bayern campionatul, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Bundesliga şi a fost numit cel mai bun jucător al anului de către UEFA şi FIFA.

Naomi Osaka, care a câştigat în 2020 US Open, a adunat 526 de puncte, fiind urmată pe podium de atleta venezueleană Yulimar Rojas şi o altă tenismenă Serena Williams.

În ancheta pentru cea mai bună echipă a câștigat clar Bayern Munchen. Pe locul 2 s-a clasat campioana Angliei la fotbal, Liverpool, iar pe locul 3, câştigătoarea Ligii profesioniste nord-americane de baschet Los Angeles Lakers.

Lasă un comentariu