Ororile războiului din Siria, într-un filmuleţ video: Un rebel sirian muşcă din inima unui militar ucis

Embed:

Ororile războiului din Siria depăşesc orice imaginaţie. Filmuleţul în care un rebel sirian pare să muşte din inima unui militar ucis a generat un val de condamnări. Între timp, bilanţul victimelor a ajuns la 94 de mii de morţi. Datele au fost prezentate de Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care se bazează pe surse medicale şi militare.

Războiul din Siria devine tot mai îngrozitor pe zi ce trece, iar cel mai recent act de barbarism este o dovadă elocventă în acest sens.

"Acest video este atât de îngrozitor, încât chiar şi blurat foarte mult, oricum veţi înţelege ce se întâmplă", a declarat corespondentul CNN, Mohammed Jamjoom.

În înregistrare, un bărbat despre care se afirmă că ar fi un rebel sirian pe nume Abu Sakkar, stă deasupra unui cadavru mutilat al unui soldat din armata guvernamentală. Bărbatul pare să muşte din inima militarului ucis. Autenticitatea filmuleţului nu a fost confirmată, dar Organizaţia Human Rights Watch a declarat că gestul militantului este o crimă de război. Coaliţia opoziţiei siriene a anunţat că vinovatul va fi judecat.

"Ce face conducerea opoziţie pentru a preveni astfel de practici? Nu este suficient să le condamne, trebuie implementate mecanisme. Desigur, au fost mult mai multe atrocităţi comise de guvernul de la Damasc, dar nimeni nu le cunoaşte numărul", a spus reprezentantul Organizaţiei Human Rights Watch, Nadim Houry.

Această înregistrare video este una dintre cele mai macabre care au ajuns mediatizate. Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care a revizuit în creştere bilanţul victimelor, a mai anunţat că nu se ştie nimic despre soarta a peste 10 mii de persoane reţinute de regimul de la Damasc.

Potrivit datelor ONU, de la începutul războiului civil din Siria, 70 de mii de oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu