Orice ploaie provoacă haos în Capitală. Municipalitatea nu are bani pentru a repara reţeaua de canalizare

Orice ploaie sau ninsoare provoacă haos în Capitală. Se întâmplă din cauza că municipalitatea nu are bani pentru a repara reţeaua de canalizare pluvială. Soluţii au fost căutate în cadrul şedinţei comisiei pentru situaţii excepţionale, iar concluzia a fost că direcţiile responsabile nu ştiu ce au de făcut, de câţi bani au nevoie, dar nici unde pot găsi finanţare.

„Când plouă sau se întâmplă ceva noi înotăm ca în Marea Neagră prin Chișinău. E rușine, într-o Capitală modernă să, nemaivorbind că în mașini, apa ajunge până la volan, când se întâmplă așa calamități”, a spus Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei. 

Şi subsolurile clădirilor din oraş sunt inundate la fiecare ploaie, iar autorităţile nu au suficiente pompe. Ar mai trebui cumpărate încă cel puţin 15.

„Anul trecut, municipalitatea a cumpărat zece pompe, care au fost repartizate în detaşamente, dar capacitatea lor este redusă”, spune Vitalie Grabovschi, șeful Direcției Municipale a Situațiilor Excepționale.

Deşi problema a fost sesizată, mai greu a fost de găsit direcţia responsabilă de reţea.

Într-un final, responsabilii au fost găsiţi - Direcţia transport. Şeful acesteia nu a putut, însă, oferi prea multe informaţii.

„Studiu nu s-a făcut”, a spus Oleg Poiată, director Direcţia Transport a Capitalei

Primarul a propus să fie făcute calcule pentru a stabili de câţi bani este nevoie pentru renovarea reţelei. Silvia Radu s-a arătat indignată și de activitatea întreprinderilor municipale care aduc multe pierderi în buget.

„Este inadmisibil ca întreprinderile municipale să fie în pierdere. Dacă sunt în pierdere, înseamnă ori că sunt prost gestionate, ori cineva fură din aceste întreprinderi, lucru care este inadmisibil”, a declarat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei.

În scopul eficientizării activităţii, administraţiile întreprinderilor municipale urmează să elaboreze planuri financiare pentru următorii cinci ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu