Orheiul îmbrăcat în straie de sărbătoare. Cel mai înalt Pom de Crăciun din țară seamană a fi rupt din poveste (FOTO)

Embed:

Oraşul Orhei s-a transformat într-o adevărată poveste de iarnă. Sub privirile a mii de orheieni cel mai înalt Pom de Crăciun din țară a prins culoare. Molidul are 27 de metri şi a fost împodobit cu decoraţiuni în stil tradiţional, beteală, dar şi mii de beculeţe.

În Piaţa Vasile Lupu a fost amenajat un orășel de poveste unde au fost amplasate personaje din poveşti, figurine, dar şi o zonă pentru fotografii.

Localnicii au rămas plăcut surprinşi de atmosfera din inima oraşului: 

"Tare frumos, ca la noi în Orhei nu este la nimeni şi mai dă doamne sănătate bucurie lui domnul Şor, să ne susţină cum ne-a susţinut până acum".

"Decorul este foarte original, cred că aşa un brad cum este la noi nu este nicăieri în Moldova şi Ilan Şor în tot anul ne surprinde cu mai mult şi mai mult".

"Foarte frumos, foarte. Mulţumesc lui Ilan Şor. Foarte frumos, se străduie pentru toată lumea o bucurie mare, nu a mai fost aşa ceva. Mulţumim, foarte frumos. Bucuria copiilor".

Odată cu bradul, au fost aprins și iluminatul public în oraș. Strada Vasile Lupu a fost decorată cu noi instalații luminoase și elemente decorative de sărbătoare, confecționate special pentru oraşul Orhei.

Iar pomii de pe strada Mihai Eminescu au fost împodobiți cu sute de luminițe curgătoare. Prezent la ceremonia de inaugurare a Pomului de Crăciun, primarul de Orhei i-a salutat pe locuitorii oraşului şi i-a felicitat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

"Noi, ca o familie mare aprindem luminiţele în bradul nostru. Bradul nostru, ca oraşul nostru este cel mai frumos în ţară. Eu vreau să vă felicit cu sărbătorile de iarnă. Eu vă doresc multă sănătate, baftă şi Crăciun magic", a spus Ilan Shor, primarul oraşului Orhei.

Evenimentul a culminat cu un concert la care a particip orchestra Tharmis. Surprizele nu se opresc aici. Atracţia principală a sărbătorilor de iarnă în Orhei, tradiționalul Târg de Crăciun, organizat al treilea an consecutiv îşi va deschide porţile pe 23 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu