Organizatorii protestului care s-a soldat cu polițiști și civili răniți, FUG DE RESPONSABILITATE

Organizatorii protestului de duminica Floriilor, care a degenerat în violențe, încep să se debaraseze de orice responsabilitate. Deputatul PLDM Chiril Lucinschi, a cărui formațiune a participat activ la organizare și-a exprimat regretul, urmare a violențelor, potrivit Deschide.md

"Noi foarte clar am îndemnat la proteste pașnice. Îmi pare rău că ele au deviat dar nu vreau să caut vinovații în aceasta zi când marcăm o sărbătoare religioasă importantă! Noi continuăm să optăm pentru proteste pașnice!", a declarat Liucinschi pentru Deschide.md.

Amintim că mai mulți protestatari au atacat poliția la intersecția străzilor Bulgară cu Ștefan cel Mare, încercând să rupă cordonul, au aruncat cu pietre în polițiști. Oamenii legii au fost nevoiți să folosească spray-uri cu gaze lacrimogene pentru a stopa atacul.

Liderul Partidului Demnitate și Adevăr, organizatorul protestului, Andrei Năstase, nu se afla la fața locului pentru a încerca să stopeze mulțimea.

Potrivit legislației, organizatorii protestelor poartă responsabilitate pentru buna desfășurare a acestora.

Se pare că violențele de duminică au fost planificate din timp, despre acest scenariu vehiculându-se și în presă, dar fiind confirmat și de Ministerul Afacerilor Interne.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu