Organizațiile de tineret din ţară vor primi până la şase milioane de lei pentru proiecte

Embed:

Organizațiile de tineret din ţară vor primi până la şase milioane de lei pentru proiecte. Banii vor fi oferiţi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării sub formă de granturi. Pentru a beneficia de finanţare, asociaţiile trebuie să contribuie cu 20 la sută din valoarea totală a proiectului şi să aibă acorduri de parteneriat. 

"Pot aplica organizaţii de tineret din Republic Moldova care trebuie să aibă personalitate juridică şi care trebuie să aibă în componenţa lor nu mai puţin de 2/3 de tineri. Obiectivele pe care şi le pun aceste organizaţii trebuie să fie politicile de tineret şi tot ce ţine de informarea şi comunicarea tinerilor", a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Conform programului, pentru proiecte la nivel local sau regional suma grantului variază între 70 şi 200 de mii de lei. ONG-urile, care vor realiza proiecte la nivel naţional sau internaţional, ar putea încasa între 100 şi 350 de mii de lei. Proiectul trebuie să fie realizat pe parcursul a zece luni şi până la sfârşitul anului 2018.

"Vizibilitatea proiectelor este un alt criteriu care va sta la baza selecţiei acestor proiecte pentru că noi trebuie să fim vizibili şi la nivel local, trebuie să comunicăm tinerilor din comunitate, autorităţilor publice şi la fel să fim vizibili şi pe plan naţional", a spus  şeful Direcţiei Tineret, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ion Donea.

Dosarele pot fi depuse până în data de 10 ianuarie, la Cancelaria Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu