Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Epidemia de Zika se poate agrava

Virusul Zika a ajuns în Cehia, după ce peste zece ţări europene au înregistrat astfel de cazuri la persoane care au revenit din America Latină. În cazul cehilor, este vorba de două persoane, dar autorităţile de la Praga nu au oferit detalii despre starea lor de sănătate.

Între timp, în Brazilia, creşte numărul cazurilor de copii cu microcefalie. Nici Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu are veşti liniştitoare. În acest moment sunt aproape 4.700 de cazuri, iar situaţia s-ar putea agrava în perioada următoare, spun reprezentanţii OMS.

Totul, în condiţiile în care metropola Rio de Janeiro se pregăteşte pentru Olimpiada de vară, sunt şantiere peste tot prin oraş, iar oamenii susţin că acest lucru favorizează răspândirea bolilor, scrie digi24.ro.

Aflată în vizită în Brazilia, Şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că Zika este un virus complicat, cu multe incertitudini, care poate ascunde încă multe surprize.

Margaret Chan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Curaj, curaj guvernului ca să se descurce cu această misiune intimidantă. Noi încurajăm guvernul. Lucrurile s-ar putea înrăutăţi înainte să devină mai bune.”

În Rio de Janeiro, autorităţile se ocupă intens de pregătirile pentru Olimpiada de la vară. Sunt şantiere peste tot, iar oamenii susţin că s-a creat un mediu propice pentru ţânţarii care răspândesc Zika sau febra dengue.

Marcio, locuitor din apropierea parcului olimpic: „Au făcut gropi, au făcut şanţuri unde se acumulează apă, nu tratează apa din aceste locuri.”

Mariza do Amor Divino, fost pacient cu Zika: „Nimeni nu merită să vină aici din străinătate şi să treacă prin ce am trecut şi eu, pentru numele lui Dumnezeu. Trebuie să se ocupe de gropile cu apă, înainte de orice.”

Statele Unite au trimis o echipă de cercetători în Brazilia care, timp de 50 de zile, va studia legătura dintre Zika şi microcefalie. Guvernul brazilian a anunţat că numărul cazurilor suspecte de microcefalie a ajuns la 4.690. Cu toate acestea, policienii pregătesc o nouă lege prin care femeile care avortează fetuşi diagnosticaţi cu această boală vor primi 4 ani şi jumătate de închisoare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu