Organizația Mondială a Sănătății avertizează despre apariţia unui nou virus gripal

Embed:

În Statele Unite ale Americii au fost identificate cazuri de infectare cu un virus gripal care are o tulpină diferită de cea inclusă în vaccinul sezonier. Este vorba despre forma AH3N2, care poate avea consecinţe severe.

Avertismentul vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care precizează însă că această tulpină nu pune în pericol viața oamenilor.

Reprezentanţii Centrului Național de Sănătate Publică au declarat că virusul gripal AH3N2 nu amenință Moldova.

Vicedirectorul Centrului Stela Gheorghiţă a precizat că infecția poate fi combătută cu preparate antivirale. În acest sezon, 150 de mii de oameni din grupele de risc au fost vaccinați gratuit împotriva gripei: "Până la moment, din probele care se colectează săptămânal, nu a fost identificată nici o tulpină de virus gripal.La moment, noi avem cazuri de infecții respiratorii virale, cauzate de virusurile nongripale".

În Statele Unite ale Americii, virusul face victime mai ales printe copii mici, care suferă de boli cronice. O fetiță din statul american Minnesota a murit în ajunul Crăciunului.

Autorităție sanitare din America spun că gripa a ajuns la stadiul de epidemie.

"Virusul cel mai răspândit anul acesta este tulpina H3N2. În anii trecuți, când a predominat această tulpină, am avut epidemii relativ grave. E posibil ca și în acest an să avem o epidemie gravă", a spus medicul Michael Jhung. 

Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea, pentru ca simptomele virusului gripal să fie atenuate.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu