Organizaţia de Semilună Roşie: Zeci de migranţi sunt în continuare blocaţi în largul coastelor Tunisiei

Un vas egiptean care a salvat în urmă cu aproape două săptămâni în apele internaţionale 75 de migranţi este în continuare blocat în largul coastelor Tunisiei, autorităţile refuzând ca aceştia să debarce, a deplâns duminică Organizaţia de Semilună Roşie, potrivit AFP.

Remorcherul egiptean Maridive 601, care deserveşte platformele petroliere dintre Tunisia şi Italia, a sosit la 31 mai în largul portului Zarzis, în sudul Tunisiei, după ce a recuperat migranţi aflaţi în derivă.

O echipă a biroului de organizaţiei de Semilună Roşie din acest oraş a oferit duminică ajutor şi îngrijire migranţilor, printre care unii sunt bolnavi, a făcut cunoscut Mongi Slim, preşedintele acestei filiale locale a ONG-ului.

Contactat de AFP, căpitanul vasului a refuzat duminică orice comentariu, scrie agerpres.ro

În urmă cu o săptămână, el a lansat un apel autorităţilor tunisiene pentru a permite vaporului său "să intre de urgenţă" în portul Zarzis.

Guvernul tunisian nu a dat undă verde pentru debarcarea migranţilor.

"Migranţii doresc să fie primiţi de o ţară europeană", a declarat, sub acoperirea anonimatului, un responsabil al Ministerului de Interne de la Tunis.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a avertizat la începutul lui iunie că migranţii, care vin din Libia, au nevoie "urgent de apă, alimente, îmbrăcăminte, pături şi, mai ales, de asistenţă medicală".

Potrivit OIM, este vorba despre 64 de persoane din Bangladesh, 9 din Egipt, un marocan şi un sudanez, dintre care cel puţin 32 de copii şi minori neînsoţiţi.

Lasă un comentariu