Organizația care a promovat ieșirea Marii Britanii din UE a încălcat regulile privind finanțarea

Organizația care a promovat ieșirea Marii Britanii din UE a încălcat regulile privind finanțarea, a decis Comisia Electorală. Potrivit acestora organizația "Vote Leave" nu şi-a declarat cooperarea cu o altă organizaţie, scriu agențiile de presă europene, citează libertatea.ro.

Un raport publicat, marți, de Comisia Electorale din Marea Britanie sporeşte controversele referitoare la campania politică pentru Brexit şi survine pe fondul cererilor din partea parlamentarilor de a fi organizat un nou referendum privind ieșirea țării din Uniunea Europeană.

"Am găsit probe semnificative ale activităţii comune nedeclarate între Vote Leave, organizaţia care a condus campania pro-Brexit, şi grupul de campanie BeLeave", se menţionează în raportul citat.

Raportul arată că este indubitabil faptul că toate cheltuielile făcute de BeLeave şi de fondatorul său, Darren Grimes, au făcut parte dintr-un plan comun cu Vote Leave. Cheltuielile făcute de BeLeave, printre care 675.315 lire sterline pentru servicii efectuate de firma Aggregate IQ, trebuie să fie tratate ca fiind implicate de organizaţia 'Vote Leave'.

În luna mai, Comisia Electorală britanică a amendat organizaţia Leave.EU, care a fost condusă de Nigel Farage, fostul fondator al UKIP (eurosceptic), pentru încălcări multiple ale legii electorale în finanţarea campaniei sale pentru ieşirea din UE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu