Ore numărate pâna la startul Raliului Dakar! În competiție sunt înscriși peste 600 de piloți

Embed:

Raliul Dakar din acest an este gata de start. Cea de-a şaptea ediţie a competiţiei care se va desfăşura în America de Sud va începe duminică la Buenos Aires şi se va termina tot acolo, 13 zile mai târziu.

Participanţii voi avea de parcurs 9 mii de kilomteri prin Argentina, Chile şi Bolivia, unde vor fi peisaje de vis şi probe speciale care îi vor purta pe sportivi de la dunele din deşertul Atacama, la Salar de Uyuni, cel mai plat loc de pe pâmânt.

Cvintuplul câştigător al Raliului Dakar la clasa moto, francezul Cyril Despres va lua startul în premieră la clasa auto la volanul unui Peugeot.

Laia Sanz, în vârstă de 20 de ani, este una dintre puţinele femei care concurează în Raliul Dakar. Multiplă campioană mondială de trial şi enduro, ea va participă la cea mai dificilă clasă, moto, pe o Honda şi va avea numărul de concurs 29. La ediţia trecută, Laia a terminat pe locul 16 competiţia.

La ediţia din 2015 a raliului va participa şi Adam Malysz. Cvadruplul campion mondial şi triplu vicecampion olimpic la sărituri cu schiurile, polonezul va evolua pentru a patra oară în Raliul Dakar. El va lua startul la clasa auto.

În total la Raliul Dakar vor concura în acest an 666 de piloţi la patru categorii: motociclete, quad-uri, auto şi camioane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu