Ore amânate din cauza gerului: Unele universităţi din ţară vor fi închise

Embed:

Astăzi se menţine Codul Portocaliu de ger valabil pentru nordul ţării şi galben pentru centru şi sud. Din cauza frigului, sute de şcoli rămân închise, iar în vacanţă forţată intră şi studenţii de la Universitatea Alecu Russo din Bălţi. Administraţia instituţiei a decis să sisteze activitatea pentru următoarele două zile.

"Temperatura a scăzut în sălile de studii şi în urma prognozelor meteo, am luat decizia care prevede sistarea orelor în perioada 9-11 februarie cu recuperarea pe 17, 24, 31 martie", a explicat Gheorghe Neagu, prorector al Universităţii Alecu Russo din Bălţi

Şi unii studenţi din Capitală nu vor merge astăzi la ore. Asta pentru că un bloc de la Universitatea Pedagogică Ion Creangă şi câteva săli de la Universitatea de Stat din Moldova vor fi închise.

Din cauza gerului şi a ninsorilor, elevii din peste 160 de şcoli din ţară nu merg la ore. Miercuri, în raioanele Glodeni şi Donduşeni nu a funcţionat nicio instituţie de învăţământ. Şcoli şi grădiniţe închise sunt şi în alte 13 raioane, cele mai multe fiind în Ocniţa, Hânceşti şi Drochia. Din cauza temperaturilor scăzute din clase, 45 de şcoli au redus durata orelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu