Ordine la Piaţa Centrală. În zona adiacentă acesteia, urmează să fie amenajate locuri de parcare cu plată

Embed:

Primăria vrea să facă ordine la Piaţa Centrală. În zona adiacentă acesteia, urmează să fie amenajate locuri de parcare cu plată. Proiectul va fi  definitivat în două săptămâni şi supus votului în consiliul municipal. 

Parcările cu plată urmează să fie amenajate pe străzile Armenească, Mitropolit Varlaam şi Tighina.

În jurul pieţei, toate parcările sunt ocupate, asta deşi mulţi comercianţi au liber luni. Şoferii spun că reuşesc să găsească un loc liber, unde să-şi lase maşina, doar după ce înconjoară, de câteva ori, zona.

Unii şoferi spun că sunt dispuşi să plătească, numai să aibă unde parca.

"Iată, eu sunt cu copil mic în maşină şi nu am unde să mă opresc. Am stat iată până s-a eliberat un loc. E haos mare, pentru că drumurile sunt înguste şi nu ai unde să te parchezi, de aceea şi sunt ambuteiaje."

"Ar fi normal, cred că poate nu oricare o să-şi permită, dar, dacă nu vor cu plată, lasă-i să se ducă în altă parte. Eu aş plăti un zece lei, dar să stau bine."

Alţi şoferi însă nu văd cu ochi buni iniţiativa Primăriei.

"Nu sunt de acord, ei vor numai să smulgă din oameni."

Autorităţile susţin că amenajarea parcărilor cu plată ar soluţiona şi problema vânzătorilor ambulanţi, care ocupă abuziv trotuarele.

Municipalitatea mai vrea să renoveze tarabele din piaţă şi sistemul de canalizare. Planurile nu se opresc aici. Pe acoperiş urmează să fie instalate baterii solare.

"Mai curge, sunt stropi. L-au reparat nu demult, dar aşa e acoperişul, ce să-i facem."

"Era vorba de multișor să facă aceste schimbări, dar văd că, deocamdată, nu. Apa se scurge de acolo, de pe acoperiş. Mia trebuie câte ceva de schimbat."

Planurile ar putea deveni realitate după ce consilierii municipali vor aproba proiectul.

"Cât va costa, încă nu se ştie sigur, acum sunt în desfăşurare pregătirile la tot proiectul", a spus şeful interimar al Î.M. "Piaţa Centrală", Octavian Bivol.

În prezent, în Piaţa Centrală sunt 711 gherete şi 4280 de locuri de vânzare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu