Orchestra simfonică "Virtuozii Moscovei" va evolua la Chișinău, la Festivalul "Mărțișor"

Embed:

Un program de excepţie va fi prezentat în acest an în cadrul Festivalului Internaţional "Mărţisor". La cea de-a 51-a ediţie, pe scena Palatului Naţional va evalua Orchestra Simfonică "Virtuozii Moscovei", sub conducerea dirijorului Vladimir Spivacov. Muzicienii au pregătit mai multe de suprize pentru a impresiona publicul din Moldova.

Printre piesele pe care le va interpreta Orchestra Simfonică "Virtuozii Moscovei" se numără Sonata numărul 3 de Rossini, Simfonia numărul 6 de Boccherini sau Serenada în "do major" de Ceaikovski. Spectatorii vor mai putea savura muzica lui Bach, Mozart, Şostakovici, Kanceli şi Piazzolla.

"Orchestra de cameră a pregătit un program surpriză. Deci programul aşa şi se numeşte "Surpriză" şi toţi telespectatorii sunt aşteptaţi în sala Palatului Naţional, unde vom descoperi acea surpriză pe care ne-au pregătit-o Virtuozii Moscovei", a afirmat directorul Moldova Concert, Andrei Locoman.

Orchestra susţine periodic concerte în Capitală. De fiecare dată, instrumentiştii sunt aşteptaţi cu drag de publicul nostru. Iar pentru maestrul Vladimir Spivacov, Chişinăul are o valoare aparte, deoarece aici s-a născut mama dirijorului.

"Le place mult să vină la Chişinău. Vin cu mult drag, ştiu că sunt aşteptaţi, sunt doriţi de publicul spectator. Pe lângă faptul că va fi un concert, câţiva maeştri din orchestră vor face un master class, este un cadou al orchestrei pentru un liceu din Chişinău", a afirmat directorul Moldova Concert, Andrei Locoman.

Instrumentiştii vor vizita liceul "Ciprian Porumbescu" din Capitală pentru a le împărtăși elevilor experianța lor. Orchestra va evolua pe scena Palatului Naţional joi, 2 martie, începând cu ora 19:00.

Preţul biletelor variază între 150 şi 1.200 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu