Orchestra Lăutarii sărbătoreşte 40 de ani de când este condusă de maestrul Nicolae Botgros

Embed:

Cea mai cunoscută orchestră de muzică populară din spaţiul românesc sărbătoreşte 40 de ani de când este condusă de maestrul Nicolae Botgros. Cu această ocazie, Lăutarii au organizat o zi specială.

"Vreau să îi doresc maestrului multă, multă sănătate, inspiraţie şi putere de muncă. Ne bucurăm foarte mult că suntem contemporani cu dumnealui."

"Sunt multe amintiri foarte plăcute cu Orchestra Lăutarii, turnee frumoase, spectacole. Succese maestrului Botgros, multă, multă sănătate, în primul rând familiei lui şi numai, numai bine."

Interpreta Iona Căpraru îşi aminteşte cu lux de amănunte prima apariţie a lui Botgros în faţa Lăutărilor.

"Era tânăr, energic şi ştiu că ţinea foarte mult la orchestră şi vroia ceva nou", a spus Ioana Căpraru, interpretă.

În această zi, alături de Nicolae Botgros au fost soţia şi fiul.

"Lui Nicolae ce să-i dorim multă sănătate, şi puteri, forţe de muncă şi noi să ne bucurăm de ceea ce face că face lucruri mari, valoroase pentru ţară, pentru neam", a spus Lidia Bejenaru, soţia maestrului.

"40 de ani e un timp destul ca să laşi o amprentă ceva, adică în spatele creaţiei şi carierei. Chiar mi-aş dori de acum încolo încă cel puţin 40 de ani după aia să mai vorbim", a spus Cornel Botgros, fiul maestrului

Şi dacă "Lăutarii" au avut grijă să-i facă dirijorului ziua deosebită, atunci ministrul Culturii a venit cu un cadou pentru toţi instrumentiştii - salarii mai mari cu 30 la sută.

"Odată cu această aniversare a dvs, am mărit categoria formaţiei Lăutarii şi am adăugat la salariu fiecărui membru a acestei formaţii 30 la sută majorare de salariu", a spus Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Numit un geniu al viorii, maestrul spune că pentru Orchestra Lăutarii fiecare zi este o sărbătoare.

"Astăzi mă simt ca la 40 de ani de conducere, de dirijor a orchestrii "Lăutarii" şi am atâtea amintiri, am atâtea triumfuri în viaţă mea, spectacole triumfate atât în republică cât şi în partea cealaltă de Românie şi nu numai", a spus Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei Lăutarii.

De-a lungul anilor, orchestra Lăutarii a acompaniat peste 100 de interpreţi de muzică populară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu