Oraşul va fi mai curat! În Capitală începe marea curăţenie de primăvară

În Capitală începe marea curăţenie de primăvară. Primarul general interimar, Silvia Radu, a aprobat un plan de acţiuni privind salubrizarea şi amenajarea teritoriului, care urmează a fi realizat până pe 6 aprilie.

Potrivit dispoziţiei primarului general interimar, în perioada campaniei de curăţenie de primăvară Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate anunţuri publicitare neautorizate. De asemenea, reprezentanţii Regiei locativ-comunală vor monitoriza lucrările de salubrizare şi amenajare a terenurilor aferente blocurilor de locuinţă, inclusiv a terenurilor de joacă pentru copii şi a celor de sport. 

În acelaşi timp, responsabilii Direcţiei generală transport public şi căi de comunicaţie vor asigura salubrizarea străzilor şi a pasajelor subterane, dar şi spălarea şi vopsirea balustradelor podurilor şi a parapetelor de protecţie de pe străzi. Tot în această perioadă vor fi salubrizate şi amenajate toate curţile şi terenurile aferente grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale din municipiu.  

Concomitent, preturile de sector vor lichida gunoiştile neautorizate şi vor curăţa albiile bazinelor acvatice şi a râuleţelor din municipiu, inclusiv râuleţele Durleşti, Valea Gâştei, Holbacica, Ţiganca, Malina Mică, Valea Trandafirilor, Ciocana şi Munceşti. 

La rândul lor, responsabilii din cadrul Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi vor efectua lucrări de curăţenie generală în parcuri, scuaruri, alei şi spaţiile verzi din Chişinău şi vor repara mobilierul urban. De asemenea, vor defrişa arborii avariaţi de pe domeniul public şi vor sădi copaci în locurile în care lipsesc.

Primarul Capitalei a cerut să fie prezentate rapoarte săptămânale în acest sens. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu