Oraşul-port Mariupol este atacat de separatişti. Cel puţin 30 de oameni au murit (FOTO/VIDEO)

Embed:

(UPDATE 19:45) Ministerul de Externe al Ucrainei susține că Federația Rusă poartă întreaga responsabilitate pentru consecințele atacului. Moscova nu a reacționat, deocamdată, la declarațiile Kievului.

(UPDATE 19:03) Alţi şapte oameni, dintre care un copil, s-au stins din viaţă într-un spital din Mariupol. Astfel, numărul morţilor se ridică la peste 30 de persoane, scrie Agenţia Unian.

(UPDATE 18:25) Separatiştii şi-au început ofensiva în Mariupol. Anunţul vinde din partea liderului prorus, Alexandr Zaharcenko, scrie Ria Novosti.

"Astăzi s-a început ofensiva în Mariupol. Acest oraş va fi cel mai bun monument pentru toţi cei "ai noştri" care au murit în lupte", a zis el.

(UPDATE 18:00) Secretarul Consiliului municipal din Mariupol a anuţat despre un nou număr de victime, notează Unian.

"Cifra s-a ridicat la 27 de morţi, dintre care doi copii, şi 97 de răniţi, printre care se numără 5 copii. Sunt multe persoane în stare gravă", a zis Andrei Fedai.

(UPDATE 16:25) S-a început evacuarea locuitorii din Mariupol. Ucrainenii din partea de est a oraşului sunt mutaţi în adăposturi din partea de vest a oraşului. 

Decizia vine în urma unei întâlniri la Ministerul Afacerilor Interne de la Kiev, unde a participat şi premierul Arseni Iaţeniuk, scrie agenţia Unian.

"Se face tot posibilul pentru a-i salva pe civili, pentru a le acorda asistenţa medicală necesară şi pentru a-i caza în adăposturi în partea de vest al oraşului. Prioritar sunt transferate familiile cu copii", a declarat Iaţeniuk.

(UPDATE 16:00) Consiliul local din Mariupol a anunţat: Numărul morţilor s-a ridicat la 16, iar 83 de persoane sunt rănite, scrie unian.net.

(UPDATE 15:38) Conform ultimelor informaţii, un număr total de 15 persoane şi-au pierdut viaţa. Mass media locală spune că în unele zone se mai aud focuri de arme.

(UPDATE 12:51) Atacul separatiştilor peste oraşul Mariupol a fost calificat drept "act terorist". Autorităţile au deschis o cauză penală în acest sens, scrie unian.net

După informaţiile parvenite de la procuratura din Doneţk, se cunoaşte că insurgenţii au lansat focurile intenţionat dintr-un teritoriu care nu se află sub controlul trupelor ucrainene, cunoscând că în oraşul Mariupol nu sunt soldaţi sau tehnică militară.

(UPDATE 12:06) Şeful reprezentanţei MAI din regiunea Doneţk, Veaceslav Abroskin, a anunţat că 10 persoane au decedat, iar alţi 46 au fost răniţi, în urma atacului, scrie 0629.com.ua.

(11:51) Cel puţin 10 oameni au murit în oraşul Mariupol, din estul Ucrainei, în urma unui atac cu rachete al separatiștilor proruși, transmite agenţia UNIAN. Mai multe case au fost distruse.

Mariupol este singurul oraş mare din estul Ucrainei ce se află sub controlul forţelor guvernamentale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu