Oraşul Plovdiv, capitală culturală europeană. 1.500 de artişti au oferit un spectacol impresionant

Embed:

Oraşul Plovdiv din Bulgaria şi-a preluat rolul de capitală culturală europeană. Cu această ocazie a fost organizat un spectacol în aer liber. Pe o scenă de 30 de metri înălţime, 1.500 de artişti au oferit un spectacol multimedia impresionant.

La evenimentul de aseară au participat şi reprezentanţi ai celeilalte capitale culturale europene, Matera, din Italia. Pe tot parcursul anului, la Plovdiv vor avea loc peste 500 de evenimente, iar autorităţile speră să atragă cât mai mulţi turişti.

Plovdiv este al doilea oraş ca mărime din Bulgaria, cu 350.000 de locuitori. Urbea are un patrimoniu istoric bogat, în care se regăsesc civilizațiile tracă, romană, medievală şi otomană, dar şi moştenirea comunistă. Alături de bulgarii ortodocşi, în oraş trăiesc catolici, etnici turci, armeni, evrei şi romi.

În ultimii ani au avut loc multe lucrări de renovare care au pus în valoare clădiri tradiţionale din secolele al 18-lea şi al 19-lea şi vestigii romane.

Capitala culturală europeană de anul trecut a fost orașul olandez Leeuwarden și capitala Maltei, Valletta, iar în 2020 acelaşi titlul va fi preluat de Rijeka, localitate din Croaţia, şi Galway din Irlanda.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu