Oraşul Madrid, în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020: Capitala Spaniei promite cea mai ieftină Olimpiadă din istorie

Embed:

Madridul promite cea mai ieftină Olimpiadă din istorie. Proiectul olimpic al oficialilor spanioli presupune cheltuieli de cel mult două miliarde de dolari. Ca urmare, oferta ibericilor este de 20 de ori mai mică decât cea a turcilor. Gazda Olimpiadei din 2020 va fi stabilită pe 7 septembrie la Buenos Aires.

Oficialii din Madrid au depus la CIO proiectul de prezentare a oraşului pentru Jocurile Olimpice din 2020 şi a anunţat cât va costa acesta. Astfel, o eventuală organizare a Olimpiadei în Madrid ar putea costa mai puţin de două miliarde de dolari americani. 

"Bugetul destinat investiţiilor este cel mai mic din istoria Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Noi ne propunem să cheltuim doar 1,9 miliarde de dolari", susţine Victor Sanchez, coordonatorul proiectului Madrid-2020.

Cea mai mare sumă este dispus să cheltuie oraşul Istanbul, cu un buget de 17,5 miliarde de dolari. Un alt oraş-candidat, Tokyo, şi-a anunţat disponibilitatea de a cheltui cel puţin şapte miliarde de dolari, iar suma a fost deja confirmată de Guvernul nipon. 

Madridul este avantajat, totuşi, de faptul că 85 la sută din infrastructură este deja gata. Asta se datorează faptului că oraşul luptă pentru dreptul de a organiza Jocurile Olimpice a treia oară consecutiv.

Desemnarea gazdei va avea loc pe 7 septembrie, la Buenos Aires.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu