Oraşul în care se trăieşte cel mai bine. Vrei să-ţi petreci şi tu timpul în acest colţişor de rai?

Embed:

Capitala Austriei, Viena, a fost desemnată, pentru al treilea an consecutiv, oraşul în care se trăieşte cel mai bine din lume, potrivit studiului realizat de compania Mercier. În clasificările pe care le-au făcut, cercetătorii au ţinut cont de factori precum calitatea hranei, clima sau nivelul infracţionalităţii.

Oraşul care a fost inclus pe locul doi în acest clasament este Zurich, din Elveţia. Nici în oraşul Auckland, din Noua Zeelandă, nu se trăieşte mai rău, acesta fiind situat pe locul trei în topul privind calitatea vieţii. Auckland este singurul oraş din afara Europei, care este printre primele cinci locuri din acest clasament.

Germania este lider în top, trei oraşe din această ţară au fost incluse în studiul realizat de Mercer. Munchen ocupă locul patru, Dusseldorf se poziţionează pe cinci, iar Frankfurt - pe şapte.

Oraşele greceşti, italiene, dar şi cele spaniole au pierdut din poziţii faţă de anul trecut, din cauza crizei. Capitala Franţei, Paris, nu a urcat mai sus de locul 30, iar Londra ocupă doar poziţia 38.  De cealaltă parte se află oraşul Khartoum, din Sudan, Port-au-Prince, din Haiti, iar pe ultimul loc este Bagdad. Aici, calitatea vieţii este scăzută din cauza violenţelor şi ratei ridicate a criminalităţii. În cadrul studiului au fost incluse 220 de oraşe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu