Orașul în care a fost interzis grătarul și circulația vehiculelor diesel din cauza poluării

Dacă v-aţi planificat o vacanţă la Milano în perioada următoare, trebuie să ştiţi că primăria de acolo a interzis, temporar, circulaţia prin oraş a vehiculelor cu motoare diesel, din clasele Euro 3 şi 4. Mai mult, primarul le-a cerut locuitorilor metropolei să nu pornească sistemele de încălzire a locuinţelor. Apelul a fost făcut după ce măsurătorile au arătat o concentraţie foarte mare de noxe în aer, scrie digi24.ro.

În faţa cifrelor neverosimile, specialiştii din Milano au făcut verificări cinci zile la rând. Concluzia este extrem de îngrijorătoare: valoarea poluării este de 5 ori mai mare decât limita maximă admisă.

Şi anul trecut s-au introdus restricţii de circulaţie temporare. De vină ar fi numărul mare de maşini din capitala Lombardiei. Mai mult de un milion şi jumătate de maşini circulă la Milano.

„Acum au toți mașini. Câte două-trei de familie. Chiar dacă cineva are de făcut 100 de metri, ia mașina. În schimb se pot folosi mijloacele de transport, iar mersul face bine. Trebuie să învețe să meargă pe jos. Am văzut că au tot pus biciclete, dar nu ştiu ce se întâmplă”, spune un localnic.

Temperaturile ridicate din nordul Italiei şi absenţa ploilor au dus la creşterea nivelului de poluare. Pentru a o combate, primăria a propus ca încălzirea locuinţelor să înceapă mai târziu şi a interzis grătarele, inclusiv cele făcute acasă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu