Oraşul cu CEA MAI PROASTĂ ECOLOGIE din Lume: Poluarea aerului în New Delhi depăşeşte de 25 de ori limita maximă admisibilă

Nivelul poluării aerului din New Delhi, India, depăşeşte de 25 de ori norma admisă. Înregistrarea a fost făcută azi dimineaţă, 5 noiembrie, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informează ria novosty.

Timp de ultimile săptămâni, calitatea aerului din Capitala Indiei s-a înrăutăţit considerabil. De dimineaţă un smog dens s-a lăsat deasupra oraşului, care permite vizibilitatea doar la câţiva metri în centru oraşului. Oamenii ies în străzi doar cu măşti, care îi apără de elementele grele din componenţa aerului.

Specialiştii corelează fenomenului cu incendiile şi fumul provenit de la acestea din regiunile Haryana şi Penjab. Locuitorii acestor state continuă tradiţia anuală şi incinerează resturile nefolositoare a roadei, după strângerea acesteia.

În fiecare an în această perioadă, locuitorii capitalei Indiei, în număr de 16 miliarde, suferă de o calitate proastă de aer, care provoacă un şir de îmbolnări. Indienii din New Delphi suferă de astm şi alte afecţiuni ale plămânilor, care se acutizează toamna.

De regulă activitatea şcolilor, a transportului şi construcţiile sunt sistate în această perioadă. În pofida acestui fapt, anual, aproximativ 1 milion de cetăţeni ai indiei mor din cauza intoxicaţiilor pe cale aeriană.

Conform datelor statistice ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, New Delhi, Capitala Indiei, îşi menţine statutul de "oraşul cu cea mai proastă ecologie" din Lume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu