Oraşul Chişinău, mai curat. Mormoanele de gunoi, adunate timp de patru zile, evacuate

Embed:

Criza deşeurilor din Capitală a fost soluţionată, cel puţin deocamdată. Premierul Pavel Filip a reuşit să-i convingă pe locuitorii din Bubuieci să deblocheze accesul autospecialelor la groapa de gunoi din localitate şi a promis că Guvernul va găsi, în timpul apropiat, o soluţie pentru această problemă. Ca urmare, astăzi maşinile de la autosalubritate s-au apucat să strângă mormanele de resturi menajere, adunate timp de patru zile, care au început deja să răspândească un miros insuportabil în oraş. 

Angajaţii de la autosalubritate spun că vor lucra peste program pentru a elibera Capitala de gunoi:

"O săptămână și ceva o să avem de lucru. Așa cum e acum e greu".

Şi şoferii afirmă că fac faţă cu greu cantităţii mari de gunoi: "E dezastru, dezastru! - A mai fost aşa ceva până acum? - De câd lucrez eu nu a fost".

Potrivit muncitorilor, deşeurile ar putea fi transportate mai repede, dacă oamenii ar fi mai responsabili:

"Tare mult, tare mult şi lumea n-are nicio cultură, nimic. Vede că stă maşina alăturea, vin şi aruncă pachetele, sacoşele astea alăturea".

În primă etapă, vor fi strânse deşeurile de pe străzile principale ale oraşului.

"Pe străzile principale sunt trimise câte două mașini. Și suplimentare pe restul străzilor câte două. După asta trecem în sectoare", a menţionat Alexandru Pajură, vicedirector ÎM Regia "Autosalubritate".

Luni, premierul Pavel Filip a convocat mai multe şedinţe, la care s-a discutat problema gunoiului din Chişinău. 

"E o problemă ce ţine de responsabilitatea Primăriei Chișinău și nicidecum nu e în responsabilitatea Guvernului. Însă, am făcut şedinţa la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Mediului, pentru că există pericol de a se crea o situaţie epidemiologică în Chișinău. Gunoiul nu se mai scoate de patru zile", a subliniat pavel Filip.

Vineri, oamenii din Bubuieci au blocat accesul camioanelor spre groapa de gunoi şi le-au cerut autorităţilor să o închidă. Localnicii se plâng pe mirosul insuportabil şi apa poluată din fântâni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu