Oraşul care a fost vizitat de aproape CINCI MILIOANE de turişti în doar TREI LUNI

În Dubai se construiește continuu. Zi și noapte. Hoteluri, mall-uri, parcuri de aventură. Așa că, dacă mergi anul ăsta în vacanță, există mari șanse ca, anul viitor, același loc pe care l-ai vizitat să arate cu totul diferit.

Cumva, tocmai investiţiile făcute de dubaiezi în ultimi ani atrag astăzi milioane şi milioane de turişti, în fiecare an, fără excepţie. De exemplu, din ianuarie 2017 şi până în martie (T1), 4,57 milioane de călători au vizitat oraşul, o creştere de două ori mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor Departamentului de Turism şi Comerţ al Emiratelor (Dubai Tourism).

"Startul optimist al anului 2017 este încurajator şi susţine, în ansamblu, strategia noastră, deşi rămânem prudenţi, deoarece suntem conştienţi că turismul este una din principalele industrii care trece printr-o transformare la nivel global şi care, în prezent, se află într-o stare de dezorganizare", a spus Helal Saeed Almarri, director general al Dubai Tourism.

La sfârşitul primului trimestru al anului 2017, inventarul hotelier al Dubaiului număra 104.503 de camere, distribuite în 680 locaţii, un număr cu 6 procente mai mare decât la sfârşitul lunii martie a anului trecut.

Numărul de nopţi ocupate a crescut, de asemenea, în raport cu anul trecut, de la 7,55 milioane în acelaşi trimestru al anului 2016, până la 7,96 milioane, cu o creştere de 2 la sută a gradului de ocupare a hotelurilor şi apartamentelor, care a ajuns până la 87 la sută.

Pe măsură ce noi hoteluri continuă să se deschidă în Dubai, conform cerinţelor Viziunii Turistice pentru 2020, aceste cifre recente demonstrează creşteri ce sprijină mărirea inventarului de camere.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu