Oraşul britanic Liverpool s-a transformat, în aceste zile, într-o lume de poveste

Embed:

O lume de poveste, în aceste zile, în Liverpool. Păpuşi uriaşe defilează prin centrul oraşului britanic în aplauzele şi spre încântarea a mii de persoane. Evenimentul, organizat la 100 de ani de la scufundarea Titanicului, i-a bucurat cel mai mult pe copii.

"Este un lucru extraordinar pentru oraşul Liverpool", consideră o femeie.
 
În cadrul evenimentului este prezentată povestea unei fete-marionetă care îşi caută tatăl dispărut, fost membru al echipajului de pe Titanic.

Începând de vineri păpuşa gigantică, alături de căţelul Holo, de şase metri lungime, şi unchiul ei de aproape 15 metri înălţime, au defilat pe străzile principale ale oraşului. Parada marionetelor face parte din cadrul evenimentelor de comemorare a o sută de ani de la scufundarea Titanicului.

Povestea păpuşii uriaşe este inspirată dintr-o istorie reală. O fetiţă, pe nume May McMurray, i-a scris, acum o sută de ani, tatălui ei care lucra pe Titanic. Răvaşul nu a mai ajuns la destinaţie.

Fetiţa a primit vestea morţii de la un reprezentant al companiei din Liverpool, unde a fost înregistrată oficial scufundarea navei. Povestea s-a transformat în legendă şi a rămas ca un simbol al tragediei de atunci. Manuscrisul lui May poate fi văzut la expoziţia dedicată Titanicului, din cadrul Muzeului Maritim din Liverpool.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu