Oraşul Bălţi a găzduit în premieră "Bunica Fest": Vizitatorii evenimentului au luat lecţii de olărit

Embed:

Orașul Bălți a găzduit în premieră unul dintre cele mai frumoase evenimente - "Bunica Fest". Înarmate cu bună dispoziție, pensionarele au cântat şi s-au prins în horă.

Unele bunicuţe au venit la festival cu lucrări meşteşugărite în tinereţe.

"Iată acolo avem lada cu zestre, zestrea neamului. Vrem ca aceste lucruri să rămână ca amintire pentru cei care vin din urmă și să ne urmeze."

Oaspeții evenimentui au avut ocazia să fie olari, cei drept doar pentru câteva clipe. Ei au putut învăța să confecționeze veselă din argilă.

Meșterii populari au fost gată să le dezvăluie celor interesaţi toate secretele.

"Iată asta e o ulcică pentru gospodărie, așteptăm copii să vină să le arătăm cum se face pentru că trebuie să le transmitem aceste meștesugărit, olăritul.Tineretul nu prea este interesat, ei doresc ceva mai contemporan să lucreze", a spus meşterul popular din Drochia, Iurie Cucuietu.

Vizitatorii au învăţat şi cum se țese un covor.

"Cum se schimbă rostul, cum se dă firul printre urzeală. Asta se numește urzeală, iar pe aici pe unde dăm firul e bătătura.Fiecare și-a pus câte o bucată de suflet aici în covorașul acesta. O să-l facem împreună, va fi frumos", a spus meşterul popular din Rezina, Elena Tabac.

"Suntem bucuroși.Lasă să vadă copii că bunicile sunt pline de viață și cu inima tânără.Tare vrem și la anul să dea Domnul să ajungem la festival."

"Suntem azi la un eveniment foarte important pentru noi. Să avem sufletul tânăr și să îmbătrănim frumos.Fiecare din noi își dorește acest lucru."

Prima ediție a festivalului Bunica Fest a fost organizată de Asociația Obștească CASMED.

"Urmărim să onorăm vârsta, experiența, înțelepciunea,dibăcia persoanelor în etate.Vrem să promovăm conceptul de îmbătrânire activă", a spusdirectorul Asociaţiei CASMED, Natalia Postolachi.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a aduce în sufletele pensionarelor un pic de bucurie, astfel încât să mai uite de grijile pe care le au.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu