Orăşelul European la Chişinău. Bucate şi declaraţii ÎNDRĂZNEŢE

Embed:

Locuitorii Capitalei au avut ocazia, astăzi, să fie mai aproape de Europa. Mai multe expoziţii, târguri şi concerte au fost organizate cu ocazia Zilei Europei. În mod tradiţional, a fost inaugurat şi Orăşelul European, în cadrul căruia reprezentanţii fiecărei ţări membre a UE au prezentat diverse delicii culinare. 

Programul Zilei Europei a fost plin de evenimente, în cadrul cărora sute de oameni au avut ocazia să cunoască mai bine obiceiurile şi tradiţiile ţărilor de pe bătrânul continent. La iarmaroc a participat şi ţara noastră.

Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola a vorbit în limba română pentru vizitatori: "Relaţia dintre UE şi Republica Moldova este probabil cea mai puternică şi cea mai ambiţioasă dintre toate relaţiile de care ne bucurăm oricare dintre partenerii noştri. Acesta este succesul nostru comun."

"Eu aş vrea ca să fiu ultimul preşedinte al Republicii Moldova de până la obţinerea statutului de membru-candidat al Uniunii Europene. La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, Republica Moldova!", a spus preşedintele Nicolae Timofti.

"Oraşelul european" a fost vizitat şi de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip.

Sărbătoarea a culminat cu un concert de amploare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu