"Ora Planetei" a fost celebrată ca în marile metropole. Viceprimarul Grozavu, îngrijorat de soarta Globului

Embed:

În centrul Capitalei s-au adunat aseară zeci de oameni, pentru a marca Ora Planetei. Pe strada pietonală au fost aprinse lumânări, iar atmosfera a fost completată de muzică clasică, interpretată de artişti de la Filarmonica Naţională şi fanfara Prezidenţială. 

Luminile au fost stinse la ora 20.30 pentru o oră, în perimetrul străzilor Ștefan cel Mare, Grigore Vieru, Pușkin și Bodoni.

Oamenii spun că încearcă, prin diverse posibilități, să economisească energia electrică, pentru a proteja mediul înconjurător: 

"Am trecut la becuri econome, sunt foarte bune. Electrocasnicele care nu le folosim le scoatem, le deconectăm de la priză. "

"Am trecut la becuri econome, încerc să fiu atent când ies din casă, când intru. Folosesc lumina doar atunci când am nevoie. Îi învăț pe ai mei copii la fel, peste tot unde sunt, la muncă, le atrag atenția acestui fapt."

"Trebuie să acționăm asupra planetei în sensul pozitiv, ca să aibă un beneficiu. De noi depinde viitorul planetei noastre."

La eveniment a fost prezent și viceprimarul Nistor Grozavu, care a îndemnat oamenii să protejeze planeta: "Este o încercare de a opri acea avalanșă care duce la încălzirea globală și la economisirea surselor energetice, deoarece orice kilowat-oră produs este o emisie de gaze în atmosferă care provoacă efectul de seră."

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat anual în ultima sâmbătă a lunii martie. Tradiţia a fost lansată în 2007, în Australia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu