Optimismul din Vlad Filat: Nu mi-am pierdut speranţa. AIE poate fi relansată!

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, mai speră că Alianţa pentru Integrare Europeană poate fi resetată. Acesta susţine că liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, se afla într-o "stare emoţională puternică şi în derută" atunci când a anunţat că AIE nu există. Declaraţiile au fost făcute pentru Infotag.

"Sunt optimist şi nu am vreo supărare legată de colegii mei din Alianţă, asta nu înseamnă că nu voi duce până la capăt acţiunea de scoatere a instituţiilor de forţă din sfera intereselor politice sau ale unor personae. Mai mulţi colegi din PD şi PL, care sunt mai puţin orgolioşi şi înveninaţi decât liderii lor, doresc depolitizarea instituţiilor de forţă şi vor face tot posibilul să-şi convingă liderii să facă acelaşi lucru", a menţionat Filat.

Liderul PLDM mai spune că regretă că nu a intervenit la timp ca să oprească formarea alianţei din interiorul AIE, dintre PD şi PL. "Această alianţă de interese a devenit mai evidentă la negocierile pentru formarea AIE 2, cînd cele două partide s-au unit pentru a face PLDM să cedeze cât mai mult. Dacă atunci nu cedam, azi eram în cu totul altă situaţie. Era mai bine dacă treceam atunci în opoziţie şi susţineam din Parlament alianţa PD-PL, decât să accept compromisul de a guverna cu mâinile legate", a explicat Vlad Filat.

De asemenea, preşedintele PLDM a menţionat că în cazul în care AIE s-ar destămă, o parte din vină i-ar reveni lui. "Sunt om şi nu am pretenţia că sunt perfect", a spus liberal-democratul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu