OPT REGULI DE AUR pentru toţi şoferii pe timp de iarnă

1. Fiți vigilent, încetiniți și rămâneți în control

Sunt trei elemente cheie de conducere pe timp de iarnă în condiții de siguranță. Iernile sunt o provocare pentru automobiliști. Conduceți în funcție de condițiile meteorologice și de autostradă, care pot fi imprevizibile.

2. Securitatea este principală prioritate

Condusul pe timp de iarnă pune presiune suplimentară pe vehiculul și pe abilitățile dumneavoastră de conducere. Deci, asigurați-vă că sunteți bine pregătit pentru condiții de iarnă.

3. Luați în considerare folosirea anvelopelor de iarnă

Anvelopele de iarnă îmbunătățesc siguranță de rulare prin furnizarea unei tracțiuni superioare, unei frânări și unei manipulări mai bune în timpul înghețului, zăpezii, noroiului, și în special în condiții de gheață. Montarea a patru anvelope de iarnă oferă un control mai mare și stabilitate.

4. Fiți conștient de limitele dvs și de cele ale celorlalți șoferi

Rămâneți concentrat pe împrejurimi. Reglați viteza de conducere la condițiile existente și păstrați o distanță de siguranță între dvs și vehiculul din față. Evitați situațiile în care este posibil să trebuiască să frânați brusc pe o suprafață alunecoasă.

5. Frânare

Nu faceți nici un fel de mișcări bruște, și evitați o accelerare prea puternică (accelerarea ar trebui să fie progresivă și nu bruscă). Încercați să frânați treptat pentru a opri blocarea roților. Dacă roțiile se blochează, vehiculul va aluneca și ieși de sub control. În cazul în care acest lucru se întâmplă, eliberați pedala de frână pentru a recupera din tracțiune, apoi utilizați frâna de motor alternativ cu pedala de frână. Pentru a reduce riscul de alunecare atunci când urcați o pantă, utilizați o treaptă de viteză mai mare decât cea folosită atunci când circulați pe vreme uscată.

6. Plecare

Pentru a evita riscul de alunecare atunci când vă deplasați pe zăpadă, este esențial să accelerați foarte treptat. În cazul în care roțile alunecă, treceți în treapta de viteza următoare pentru a duce la scăderea forței aplicată pe roți. Astfel, veți avea posibilitatea de trece mai departe cu ușurință.

7. Viraje

Înainte de a intra într-o curbă, încetiniți în linie dreaptă. Pentru a evita alunecare anvelopei și pierderea controlul atunci când luați colțul, virați cu o mișcare constantă, care curge. Mențineți o viteză lentă și regulată.

8. Pierderea controlului roților din spate

Dacă mașina pierde aderență în spate (dar mai are încă pe față), într-un vehicul cu tracțiune față, accelerați ușor pentru a vă recăpăta echilibrul. Într-un vehicul cu tracțiune spate, ridicați ușor piciorul de pe accelerație până ce roțile din spate își recăpătă aderența. Apoi, încet, accelerați din nou pentru a menține viteza. Sub nici o formă nu trebuie să frânați, deoarece acest lucru va accentua dezechilibrul din spate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu