Opt foşti miniştri din Catalonia au fost arestaţi. Riscă până la 30 de ani de închisoare

Embed:

Opt foşti miniştri din Catalonia au fost arestaţi. Decizia a fost luată de Curtea Supremă din Spania după ce au fost audiaţi.

De asemenea, procuratura a cerut mandat european de arestare numele fostului preşedinte catalan Carles Puigdemont și patru dintre foştii săi miniştri. Ei sunt acuzaţi de nesupunere, răzvrătire și delapidare de fonduri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, politicienii riscă până la 30 de ani de închisoare. În prezent, fostul lider al Cataloniei se află la Bruxelles. În cadrul unei conferinţe de presă, el a declarat că va rămâne, deocamdată, acolo pentru a nu ajunge să fie judecat în Spania de o justiție pe care o consideră politizată.

Vinerea trecută, Parlamentul regional din Catalonia a proclamat independența regiunii. La scurt timp, Senatul de la Madrid a activat articolul 155 al Constituţiei, care prevede anularea autonomiei.

Premierul Mariano Rajoy a anunţat dizolvarea legislativului catalan, demiterea executivului de la Barcelona şi organizarea alegerilor regionale anticipate pentru 21 decembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu