Opoziţia şi partidele extraparlamentare: De Ziua Independenţei, Moldova nu poate celebra libertatea şi integritatea

De Ziua Independenţei, Republica Moldova nu poate celebra libertatea şi integritatea. Este părerea partidelor de opoziţie din Parlament şi a celor extra-parlamentare, care spun că ţara noastră este influenţată de puteri externe, şi mai ales de Federaţia Rusă. Membrii Partidului Democrat din Moldova au mers şi au depus flori, alte formaţiuni politice au protestat, iar Partidul Liberal a boicotat această sărbătoare. 

De dimineaţă, membrii Partidului Democrat din Moldova au mers la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, ca să depună flori.

"Cu părere de rău, Republica Moldova încă nu este un stat reintegrat, cu părere de rău avem forţe străine pe acest teritoriu, influenţele externe încă sunt extrem de mari, cu părere de rău nu avem o politică independentă şi toţi depun eforturi maxime să rupă această ţărişoară, pe anumite dimensiuni", a menţionat Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

"Să ne învăţăm toţi să purtăm răspunderea, să fim împreună şi la greu, şi la uşor, şi în aceste condiţii să construim un stat civilizat, un stat democratic, care să fie o insulă de stabilitate", a declarat Dumitru Diacov, deputat PDM.

Într-o postare pe facebook, Partidul Democrat a menţionat că ţara noastră a revenit sub jugul Rusiei, cu aprobarea tacită așa-zișilor pro-occidentali din PAS și PPDA. În aceste condiţii, democraţii dau asigurări că vor lupta pentru a readuce Moldova pe drumul cel bun, pentru ca moldovenii să trăiască bine în ţara lor. 

Iar preşedintele Partidului Şor, care de curând a rămas fără imunitate şi potrivit poliţiei s-ar afla în Israel, a postat un mesaj dur pe facebook.

"Nu poate fi independentă ţara care este condusă prin influenţa altor state. Nu poate fi independentă ţara în care preşedintele recunoaşte, pe ecranele televizoarelor, că primeşte mită un milion de dolari de la un alt stat şi continuă să ocupe fotoliul de preşedinte, dar nu este la închisoare. Nu poate fi independentă ţara în care judecătorii primesc indicaţii de la premier, de la procurori, de la preşedinte, exact cum primesc indicaţii elevii de la profesori", a declarat Ilan Şor. 

Şi câteva partidele extraparlamentare au venit cu mesaje de Ziua Independenţei.
Membrii formaţiunii "Uniunea Salvaţi Basarabia" au adus un baner în faţa Partidului Socialiştilor din Moldova.

"Cel mai mare mincinos ideologic la a acest moment în Republica Moldova este Igor Dodon şi Moscova din spatele lor, lui şi a PSRM ului care încearcă să spele creierele moldovenilor", a precizat Valeriu Munteanu, preşedintele partidului USB.

Socialiştii nu au ieşit să primească darul, iar deputatul PSRM Grigore Novac a catalogat acţiunea drept una electorală: "Lasă-l să stea aici. Mie nu îmi încurcă. Domnul Munteanu e prea zgârcit şi o să vină după el înapoi".

Într-o postare pe pagina oficială a formaţiunii Partidului Naţional Liberal din Moldova, se menţionează că în 27 august, Republica Moldova marchează o Independență românească, recapturată geopolitic de Rusia.

Şi preşedintele PLDM, Tudor Deliu, a postat un mesaj după ce, împreună cu colegii săi, a depus flori. Deliu a menţionat că acum 28 de ani, prin unitate şi determinare, Moldova s-a desprins din ghearele imperiului sovietic. În acelaşi timp, pentru ca ţara noastră să fie independentă, cetăţenii trebuie să fie uniţi.

Încă de ieri, Partidul Liberal a anunţat că boicotează această sărbătoare naţională. Asta pentru că, din cauza coaliţiei de guvernare şi a preşedintelui Igor Dodon, în prezent, ţara noastră nu este deloc independentă, ci influenţată de Federaţia Rusă, a declarat Dorin Chirtoacă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu