Opoziţia şi enoriaşii, împotriva schimbării paşapoartelor de tip sovietic

Embed:

Deţinătorii paşapoartelor de tip sovietic ar putea fi obligaţi să-şi perfecteze buletine de identitate până pe 1 iulie 2013. Deputaţii liberali au înregistrat deja în Parlament o iniţiativă legislativă, care prevede aplicarea acestei măsuri. Opoziţia critică proiectul PL, iar repezentanţii unor organizaţii religioase nu sunt de acord cu schimbarea actelor.

Deputaţii liberali susţin că proiectul legislativ va repara o lacună juridică a fostelor guvernări.

"Până în data de 1 iulie a anului 2013, toţi cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte sovietice vor fi obligaţi să le schimbe în buletine de identitate a Republicii Moldova. Această procedură este gratis, iar pentru cei care nu se pot deplasa există şi un car mobil", a declarat deputatul PL Valeriu Munteanu.

Opoziţia susţine că schimbarea actelor de identitate nu este cea mai gravă problemă.

"Această iniţiativă nu este o mirare pentru noi - dacă ar fi voia liberalilor şi a celor din Alianţă, ei ar evacua din Republica Moldova toţi pensionarii. Actuala guvernare în loc să le majoreze pensiile, să le acorde înlesniri sau indemnizaţii vin cu iniţiative populiste", a reacţionat deputatul PCRM Artur Reşetnicov.

Enoriaşii, care protestează în faţa Palatului Republicii, nu doresc să renunţe la paşaportul de tip sovietic.

"Eu sunt deţinătoarea paşaportului de tip sovietic cu termen nelimitat de valabilitate. De aceea nu sunt de acord ca ele să fie scoase din uz", susţin pensionarii.

"Considerăm că tipul de paşaport sovietic trebuie să rămână. Documentele nu trebuie schimbate pentru toţi, doar cei care vor să şi le schimbe", propun enoriaşii.

"Noi nu vom accepta actele de indentitate de tip nou", menţionează aceştia.

Potrivit datelor Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova, peste 260 de mii de cetăţeni continuă să deţină şi să utilizeze paşapoarte de tip sovietic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu